papageno logo

 

Help met tijd

quote henniDe bewoners en dagbesteders van Papageno Huis Laren voelen zich gesteund door een groep van ruim 60 vrijwilligers. Geheel belangeloos zetten zij hun energie, tijd en liefde in om het wonen, leven en leren van de bewoners en dagbesteders te verrijken. Met hun kennis en ervaring zorgen zij dat de buitenwereld naar binnen komt, hun inzet is van onmisbare betekenis.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je als vrijwilliger in te zetten. Bijvoorbeeld als buddy waarbij je tijdens één op één contact een jongere begeleidt. Of als versterking van een dagbestedingsteam. Zoals het horecateam, de creatieve groepen van het atelier, de muziek-, sport- of toneelgroep.

vrijwilligerswerk hetgooi laren jongeren autisme marcella samanthaOok achter de schermen kun je helpen. Bijvoorbeeld dankzij jouw groene vingers, kennis van ICT of juist schrijf- of administratieve vaardigheden? Kijk hieronder voor de mogelijkheden. Gemiddeld gaat het om 4 uur per week (of meer). Combinaties van taken zijn ook mogelijk. Staat jouw droombaan er niet bij of heb je andere vaardigheden die je wit inzetten? Neem dan contact op met onze coördinator vrijwilligers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Veel is mogelijk. Het geeft voldoening om bezig te zijn met vrijwilligerswerk. Je maakt het verschil in iemands leven.

vrijwilligerswerk laren autisme jongeren quote marlo

Kennismaken

Als je je opgeeft als vrijwilliger nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens een kop koffie/thee in ons restaurant, kun je wat meer over jezelf vertellen en laten wij je het huis zien.

vrijwilligerswerk laren papageno autisme quote fons2Je ontvangt een informatieboekje waarin uitgebreide informatie staat over autisme. Zelf ervaren hoe je in ons huis van meerwaarde kunt zijn, voel je als beste in de praktijk. Daarom loop je eerst een keer of drie mee om daarna samen met ons te bepalen welke plek(ken) het beste bij je past. Voor de start heb je ingestemd met onze gedragscode en een VOG (een bewijs van goed gedrag) aan ons overhandigd. Vervolgens stellen wij een samenwerkingsovereenkomst op. Niets staat je dan nog in de weg om te starten.

Kennis is van groot belang, daarom organiseren wij regelmatig informatieavonden en workshops. Maar ook informele momenten zoals een gezellige BBQ of borrel.

 

Vacatures

Wij zijn nog op zoek naar:

  • Iemand (of meerdere mensen uit verschillende plaatsen) die tweewekelijks informatie/flyers wil (willen) verspreiden en ophangen van concerten en activiteiten, bijvoorbeeld bij bibliotheken, supermarkten etc.
  • Ben jij die muzikale enthousiasteling die graag met een groep jongeren muziek maakt en ze ondersteunt tijdens concerten? Op woensdag en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur hebben wij een muzikale groep die hulp kan gebruiken. Speel je een instrument en hou je van zingen en gezelligheid? Dan zoeken wij jou!               

Inloggen

X