papageno logo

Papageno Huis is een ontwikkelhuis voor jongeren en jongvolwassenen met autisme. Zij worden begeleid bij hun woon- en werk carrière. Daartoe worden er diverse vormen van dagbesteding aangeboden, variërend van muziek tot creatief en van horeca tot sport.

Het Papageno Huis activeert, inspireert en verbindt. Dat is nodig ook, want jezelf ontwikkelen gaat nooit vanzelf. Bij Papageno geloven we niet in pappen en nathouden. Ons motto is: schouders eronder, we gaan het doen! We drijven op wilskracht, een grote onderlinge verbondenheid en een gezamenlijke drijfveer: als iedereen zegt dat het niet kan, dan gaan wij bewijzen dat het wél kan. Dat is mede de reden voor de aanwezigheid van onze concertzaal. Want muziek verbindt, het gaat voorbij een eventuele beperking. Muziek raakt ons allemaal.

Maar ook voor de aanwezigheid van ons restaurant. Een plek waar genoten kan worden van een kop koffie of heerlijke lunch; alles gemaakt en geserveerd door de jongeren die dagbesteding horeca volgen. Zij worden daarbij begeleid door de zorgprofessionals van ’s Heeren Loo, onze zorgpartner, en door vrijwilligers.

 

Missie & visie

Papageno helpt mensen met autisme om zich gedurende een periode van hun leven te ontwikkelen door uit te gaan van hun talenten. Met als doel: de jongeren laten meedoen aan de samenleving en er een bijdrage aan leveren, op de manier die bij ze past.

Onze kernwaarden:

  • Optimisme (= wat je overbrengt)
  • Perspectief (= wat je geeft)
  • Verbinding (= waar je aan werkt)
  • Ontwikkeling (= wat je wilt bereiken)

Hoe willen we dat bereiken?

Door veiligheid te bieden, ontwikkeling van de jongeren te stimuleren, de buitenwereld naar binnen te halen en vanuit vertrouwen naast de jongeren te staan.

 

De buitenwereld naar binnen halen

Papageno TruckDe buitenwereld naar binnen halen is waar we bij Papageno oprecht in geloven. Het is een manier van verbinden, van mensen met en zonder autisme met elkaar in contact te brengen. Om daarmee ieders wereld te verrijken. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld dankzij het lunchrestaurant waar wij van maandag tot en met vrijdag gasten ontvangen of middels de concerten die elke zondagochtend georganiseerd worden. En door met de Papageno Truck in het centrum van Laren te staan en mensen daar kennis te laten maken met (producten van de dagbesteding van) het Papageno Huis. Niet in de laatste plaats door de inzet van vele vrijwilligers. Zij vormen een waardevolle groep, zij nemen kennis en ervaring mee, zetten zich in voor de jongeren, waardoor meer maatwerk is qua begeleiding mogelijk.

 

Samenwerkingspartners

Bloembinderij SytskeAls Papageno Huis gaan we graag de verbinding aan. Ervan uitgaande dat beide ‘partijen sterker worden’.

Singer Laren

Zo werken wij sinds 2021 nauw samen met Singer Laren. We ontwikkelen een duurzaam museumprogramma voor alle jongeren van het Papageno Huis en dragen bij om Singer toegankelijker te maken voor mensen met autisme.

Lokale ondernemers

Met lokale ondernemers trekken wij regelmatig samen op. Voor het Papageno Kunstommetje (expositie gedurende de hele maand april) stellen diverse ondernemers hun etalage beschikbaar om kunstwerken gemaakt door deelnemers van het Papageno atelier tentoon te stellen.
Ook helpen ondernemers door activiteiten voor de jongeren en/of vrijwilligers te ondersteunen of bijvoorbeeld door dagbestedingsplekken beschikbaar te stellen voor jongeren die daaraan toe zijn.

Conservatorium van Amsterdam

Wekelijks treden op zondag masterstudenten van het conservatorium van Amsterdam op en verzorgen een prachtig concert in het zAaltje van het Papageno Huis.

Laar en Berg

Walter en Roland bloemen LarenMet middelbare school Laar en Berg is een jaarprogramma ontwikkeld. Om leerlingen van deze school en jongeren van Papageno tijdens gerichte activiteiten samen op te laten trekken. Bijvoorbeeld door samen te schilderen en te sporten. Ook helpen leerlingen door bijvoorbeeld boeken te verkopen tijdens onze markten, waarbij de opbrengst wordt benut voor nieuwe materialen voor de dagbesteding.

 

Bestuur

Stichting Papageno Huis (ANBI)
Naarderstraat 77, 1251 BG Laren
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
RSIN Stichting Papageno Huis: 8510.42.909
Kamer van Koophandel: 53848810
BTW: 8510.42.909 B01

Bestuursleden

Paul van de Kerkhof
Rob Cornelisse

Dagelijks bestuur

Arjon van Lieshout, voorzitter
Inez Goossens, secretaris
Oscar Appeldoorn, penningmeester
Nelleke Sikking, lid

Locatiedirecteur

Ingrid Peters

Beleidsplan Stichting Papageno Huis 2022
Activiteiten Papageno Huis Laren
Jaarverslag 2022
ANBI 2022

Oprichters & ambassadeurs 

Jaap en Aaltje van Zweden

Anbi

anbi logoStichting Papageno Huis Laren is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat jouw giften vrijgesteld zijn van belasting en dat we alles wat je ons geeft, kunnen investeren in het helpen van kinderen en jongeren met autisme. Met de speciale ANBI-Calculator kun je je belastingvoordeel berekenen als je een donatie doet aan Stichting Papageno.

Meer over de ANBI-status op www.belastingdienst.nl.

Meer over hoe je ons kunt steunen vind je op de pagina Doneren.

Inloggen

X